Baló Andrea Mariann: Lelkem sötét éjszakája [Előolvasás]

Az a megtiszteltetés ért, hogy váratlanul felkértek egy hamarosan megjelenő könyv előolvasására. A szerzőt addig a pillanatig nem ismertem, így különösen jól esett a felkérés. Kaptam egy kis leírást a történetről és a borítót e-mailben. Ennyi elég is volt, hogy felkeltse az érdeklődésem.

Most pedig itt állok és rettentően várom a folytatást!


Baló Andrea Mariann: Lelkem sötét éjszakája
Kiadó: magánkiadás
Kiadás éve: 2017
Oldalszám: 233
Kötés:
ISBN: 9789631294835


Fülszöveg:


Megváltozott valóság. Misztikus kötelékek a régmúltból. Egy sötét árny megjelenése.

Nyra Heran élete egyetlen szempillantás alatt káoszba borul, amikor egy tragikus, ám mégis sorsszerű találkozás a lelke mélységeibe vezető sötét ösvényre sodorja. Az idilli illúzió, melyben addig élt, hirtelen rémálommá válik, s könyörtelenül kiszakítja az addig megszokott hétköznapokból. Családja gyilkosa elől Natel nyomozó oltalma alá kényszerül, aki viszont nem ad túl sok okot a bizalomra. Nyra válaszút elé kényszerül: magára ölti a tehetetlen áldozat szerepét és sodródik tovább az eseményekkel, vagy saját kezébe veszi sorsa irányítását, felfedve a titokzatos és kegyetlen Weyra indítékait.

Önnön bensőjének  felfedezésére indul lelke rejtelmeit kutatva, hogy megértse a háttérben meghúzódó nagyobb összefüggéseket. Ki lehet Weyra? Miért pont most bukkant fel és miért őt szemelte ki magának? Felismerései során előző életeken átívelő, iszonytató titokat tár fel, melyek alapjaiban kérdőjelezi meg az önmagával és a világgal kapcsolatos addigi valóságát.


Véleményem:

2017. szeptember 16., 09:02 → 2017. szeptember 20., 23:29


"-Minden okkal történik, ezt ne felejtse el kedvesem - határozott és békés hangja mélyen megérinti a lelkemet, elhozva azt a megnyugvást, melyre oly régóta áhítoztam. Kezét alkalomra teszi, gyengéden megszorítja, és ez biztosít afelől, hogy minden rendben lesz. - Csakis olyan megmérettetéseket állít elénk a sors, amelyeket képesek vagyunk sikerre vinni, amennyiben hiszünk magunkban."

A szerző azt írta az e-mailben, hogy 3 műfajt vegyít: fantasy, lélektani és horror, ebből született meg a Lélekregény. Máris kíváncsi lettem, mit lehet ebből kihozni. Még nem olvastam ilyen témában.

A borító egyenesen gyönyörű. Azonnal megfogott. Aprólékosan kidolgozott, szép illusztráció. Nagyon szeretném élőben is látni. A könyv belsejében, a fejezetek végén pedig, szintén találunk illusztrációkat. Az egész kötet kivitelezése csodaszép és igényes.

A fülszöveg épphogy érinti a könyvben szereplő történetet és mondanivalót. Csak a jéghegy csúcsa, ennél sokkal több lakozik ezeken a lapokon.

Amit elsőként szeretnék megemlíteni, az a szerző írásmódja. Nagyon szeretem, ha valaki szépen fogalmaz és Andrea egyszerűen csodálatos szavakat használ, mégsem tűnik soknak vagy cicomásnak. Az elejétől a végéig élveztem a sorait olvasni.

Főszereplőnk, Nyra szemszögéből olvashatjuk ezt a nagyon érdekes és izgalmas történetet. A regény elején egy csodás antikvitásban dolgozik, éli a szokásos mindennapjait és még nem is sejti, miféle kalamajkába fog keveredni. Nagyon megtetszett ez a hangulatos kis boltocska, szívesen meglátogatnám és megkóstolnék 1-2 különleges kávét. :)


Nyra rálel egy Ouija táblára az üzletben, amely annyira felkelti az érdeklődését, hogy elkezd utánajárni ennek az érdekes tárgynak. Végül úgy dönt, megveszi és a legjobb barátőjével kipróbálják. Ez most akár lehetne sablonos is, de itt ettől nem kell tartanunk és attól sem kell megijedni, hogy kizárólag ekörül forogna a történet. Korántsem. Természetesen, megtörténik a szeánsz. (Ezúton köszönöm a szerzőnek, hogy nem hozta azt az ilyenkor szokásos jelenetet, amikor az egyik szereplő megszívatja a többieket, ennél profibban állt a témához.)  Innentől kezdve elszabadul a pokol. Nyra élete gyökeresen megváltozik, olyan tragikus események részese lesz, ami örökre nyomot hagy benne. Elveszíti a szeme láttára az egész családját és kishíján ő maga is tragikus sorsa jut. A támadás után egy kórházban tér magához. Egy nyomozó, Natel közli vele a híreket és azt, hogy ezentúl háziőrizetben lesz, ő fog rá vigyázni. Csakhogy Nyra korántsem elveszett lélek, és feltűnnek neki dolgok, amik szöget ütnek a fejében. Mivel Natel nem túl bőbeszédű, maga áll neki kinyomozni, mi is történt vele és miért? Ki vadászik rá és mit akar tőle? Kicsoda Natel igazából? Milyen kapcsolat fűzi össze őket és ez milyen hatással lesz rájuk?
Hamar megkedveltem Nyrát, erős egyéniség, aki néha elgyengül. Bátran szembeszáll bárkivel és mégis letaglózza a gyász, igyekszik feldolgozni a történteket. Ez a kettősség teszi igazán életszerűvé őt. El tudom képzelni, hogy tényleg létezik valahol a világban egy Nyra Heran, csak más néven és én szívesen megismerném őt. Szeretem a határozott, erős női karaktereket, akik a kezükbe veszik a sorsukat és nem azt várják, hogy más oldja meg a problémákat.

"Élnem kell az életem, hiszen ez mindenem, ami maradt. Ezt soha senki nem veheti el tőlem mindaddig, amíg én magam fel nem adom."




Natel igazi titokzatos, kemény és bátor harcos. A tipikus álompasi. Nagyon kíváncsi voltam, hogy végül a jók vagy a rosszak sorát fogja-e gyarapítani, ugyanis ezt Nyra sem tudta sokáig eldönteni, de egy biztos, nem tud hidegen hagyni. :) Még maga az ellenség sem mer vele harcba bonyolódni, és a titokzatos felhő, ami körbe lengi, garantálja, hogy felkeltse az ember érdeklődését. Natel, aki igazából nem is Natel, kezd a szívem csücske lenni. ;)

Weyra. Nagy kérdés, hogy ki lehet ő és mit akar egy látszólag hétköznapi nőtől? Mitől vált ennyire gonosszá?Annyi kiderül a történet során, hogy ő is rendkívül összetett karakter lesz. Alig várom, hogy kiderüljön a titka, ami valószínűleg, nem is akármilyen titok lesz.



Akadnak itt érdekes lények, de nem szeretnék spoilerezni, így megtartom magamnak. ;)


Maga a történet nagyon érdekes és izgalmas, ha csak egy fantasyt szeretnénk olvasni, akkor is tökéletesen megállja a helyét, ugyanakkor, ha ennél mélyebbre ásunk és a mondanivalót is szeretnénk feltárni, akkor sem csalódunk.
A fülszöveg már kissé sejtetni látszik, hogy a lélekvándorlás nagy szerepet kap a történetben. A szerző célja pedig pontosan ez.


Remélem, nem veszi a szerző zokon, de kiemelném ezt az e-mailből, amit küldött nekem:

"Üzenetét tekintve önmagunk jobb megismerésére és elfogadására szeretném felhívni a figyelmet. Azáltal, hogy betekintést nyújt abba a spirituális fejlődési szakaszba, amely a legmeghatározóbb egy ember életében, megmutatja, hogy mennyire fontos tisztában lennünk azzal a helyzettel, amelyben jelenleg vagyunk. Emellett rávilágít a megoldásra, melyet minden esetben önmagunkban kell elkezdenünk keresni. Másrészről szembeállítja a múltat és a jelent. Megmutatja, hogy milyen módon képesek előző életeink befolyásolni bennünket, és hogy miért érdemes megismerni őket. Mennyi mindent meg lehet érteni azáltal, hogy felfedjük azokat a blokkokat és életfeladatokat, amelyeket áthoztunk jelen életünkre. Röviden: elengedni a múltat, megbocsátani önmagunknak és elfogadni azt a feladatot, melyet választottunk."
by Baló Andrea Mariann

Hogy ebben valaki hisz vagy sem, azt saját maga dönti el. Akkor is ajánlom a könyvet, amennyiben nem, mert izgalmas, szerethető szereplőkkel, a történet egyedi és amikor csak kis időm engedte, máris mentem olvasni. Nincs eltúlozva a mondanivaló, nem erőlteti ránk a saját nézetét, sem pedig egy adott vallást.


Ha pedig az olvasó szeretne mélyebbre ásni ebben a témában, úgy érzem jó helyen jár. Bár érezhető, hogy első részről van szó, már kapunk egy kis bevezetést a lélekvándorlással kapcsolatban, amit, gondolom, a történet haladtával egyre jobban fel fog tárni a szerző.

Összességében, nagyon tetszett. Erősen esélyes, hogy a kedvenceim közé kerül, annyira élveztem az olvasását és rettentően várom a folytatást. Sok itt még a titok, amiről le kell rántani a leplet, van 2 kedvencgyanús főszereplő is és egy nagyon izgalmas történet kezdete, amelyben rengeteg lehetőség rejlik.

A szem a lélek tükre.

Nagyon szépen köszönöm az előolvasási lehetőséget a szerzőnek! Remélem, mielőbb érkezik a következő rész is! :)

~



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.